AKTUELNO

Situacija sa koronavirusom u Grčkoj je trenutno obuzdana, ali zbog predstojećeg hrišćanskog praznika mere opreza su pojačane, rekao je za TV Pink Dušan Spasojević, ambasador Srbije u Grčkoj.

Grčka je potpunu blokadu uvela 23. marta, mnogo ranije nego većina njenih evropskih komšija, a barove i restorane zatvorila je nedelju dana ranije. 

Spasojević za Novo jutro TV Pink kaže da je trenutno situacija takva da je epidemija obuzdana.

- Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je do juče registrovano 33. obolelih na teritoriji Grčke i time se ukupan broj popeo na 2.114 zaraženih, na respiratorima 76 pacijenata. Na žalsot, ukupan broj preminulih je 99 – rekao je Spasojević.

Kaže da je u Grčkoj poroduženo zatvaranje škola do 10. maja, a trenutno najveća briga je kako koronu obuzdati u ovoj nedelji upravo zbog pravoslavnog Vaskrsa.

Crkve će čitave nedelje biti zatvorene za vernike – rekao je Spasojević.

Spasojević kaže da do sada nije evidntiran ni jedan srpski državljanin koji je zaražen koronavirusom.

- Na svu sreću ni jedan srpski državljanin nije oboleo od koronavirusa. Zbog toga smo u kontaktku sa našim građanima. Naši telefoni su im dostupni 24 sata.Do sada samo za naše državljane organizovali deportaciju za Srbiju i to u tri navrata. Oko stotinu je odčilo da se vrati u svoju zemlju – rekao je Spasojević za TV Pink. 

#koronavirus

<
'