AKTUELNO

"Pinkov konvoj solidarnosti" počeo da obilazi Srbiju.

Nakon što je vlasnik „Pink International Company” i glavni i odgovorni urednik TVPink Željko Mitrović obezbedio zaštitne vizire za medijske kuće RTS i Prvu televiziju, redakcije štampanih medija, Komunalnu policiju, kao i beogradske bolnice, red jedošao na medicinske ustanove širom Srbije.

Onima koji se danonoćno bore za živote pacijenata zaraženih koronavirusom, vlasnik TV Pink poklonio je zaštitnu opremu – čak 5.000 vizira. „Pinkov konvoj solidarnosti”, kako ga je Željko nazvao, krenuo je danas sa Dedinja i uputio se ka centralnoj, zapadnoj i južnoj Srbiji.

Mojih desetak Spartanaca i ja krenuli smo u ovom malom konvoju da obiđemo Srbiju i da u ovih desetak kliničkih cenatara i bolnica predamo oko 5.000 vizira. Žarište je zapravo ovih dana na jugu Srbije, tako da ćemo obići i Šumadiju, i zapadnu Srbiju i južnu Srbiju. Krenućemo od Kragujevca, zatim Čačak, Kraljevo, Kruševac, Niš, Leskovac, a u povratku ćemo i Paraćinu dati sve neophodno za istočnu Srbiju, oko 1.000 vizira, kao i Jagodini. Posle toga se vraćamo za Beograd – rekao je Željko pre nego što su krenuli.

Foto: TV Pink Printscreen

Prva stanica „Pinkovog konvoja solidarnosti“ danas je Klinički centar u Kragujevcu, gde je Mitrović predao humanitarnu pomoć u vidu zaštitnih vizira. Pre nego što je krenuo dalje, u Kragujevcu su Željku u znak zahvalnosti dali na poklon maske sa logoom Kliničkog centra Kragujevac.

Foto: TV Pink Printscreen

Sledeća na redu bila je Opšta bolnica u Čačku, gde je Željko takođe uručio zaštitnu opremu, koja je u ovim trenucima veoma značajna, iako je država zaposlenima obezbedila sve što je neophodno kako bi u borbi sa koronavirusom bili potpuno zaštićeni.

Foto: TV Pink Printscreen

Zaštitni viziri su stigli i u jedno od najvećih žarišta koronavirusa – Niš. Željko je opremu za sve radnike zaposlene u medicinskim ustanovama ostavio u Kliničkom centru Niš.

Ovde imate 500 vizira, ako treba još, zovite. Poslaću još 200 vizira, pa će ili Đurić ili Jakšić nekog poslati da ih preuzmu za Kosovo i Metohiju – rekao je Željko.

Foto: TV Pink Printscreen

Nakon Niša, na red je došao još jedan grad na jugu Srbije – 300 vizira Željko je uručio zaposlenima u Opštoj bolnici u Leskovcu. Zatim je Željko u Jagodini ostavio 600 vizira, da odatle budu prosleđeni i Ćurpiji i Paraćinu, dok je istu količinu zaštitne opreme ostavio i u Zaječaru, odakle će deo biti poslat u Bor i Majdanpek.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

U ovom periodu, Željko Mitrović će zdravstvenim ustanovama, koje su u prvim redovima odbrane od koronavirusa, pokloniti između 5.000 i 10.000 vizira.Posle jučerašnjeg obilaska centralne, zapadne i južne Srbije, Željko će sutra zaštitnu opremu uručiti medicinskim ustanovama u Mačvi i Vojvodini.

Foto: TV Pink Printscreen

Međutim, ovo nije kraj puta na koji je krenuo „Pinkov konvoj solidarnosti“. Željko će sutra zaštitnim vizirima snabdeti sve velike lance prehrambenih prodavnica, koji se bave maloprodajom, kako bi sve kasirke, makar u prvom naletu dobile vizire, koji po svemu sudeći najviše štite.

Na ovaj način, Željko daje svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa, ali i svojim primerom želi da utiče na ostale pojedince – da podstakne solidarnost i da svako u okviru svojih mogućnosti, na bilo koji način pomogne u ovim teškim vremenima punim izazova.

#Pomoć

#viziri

#Željko Mitrović

<
'