AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić apelovao je danas na sve građane Srbije u južnoj pokrajini da se pridržavaju dosledno i striktno 24-ostatne zabrane izlaska i svih drugih mera koje propisuju krizni štabovi na čelu sa našim gradonačelnicima na terenu.

-Posebno pozivam ljude da u vreme vaskršnjih praznika koji nastupaju ostanu u svojim domovima. To je jedini način da zaštitimo živote naših najmilijih i da osiguramo da svi zajedno iznesemo pobedu nad zlom koronavirusa koje je snašlo čitavu ljudsku civilizaciju a ne samo naš narod - izjavio je Đurić za TV Most iz Zvečana.

Prema njegovim rečima, važno je shvatiti da je svako od nas na liniji fronta u borbi protiv korona virusa i da u ovom vanrednom stanju svako ima svoj ratni raspored, a taj ratni raspored glasi "ostani kod kuće". 

-Zbog toga još jednom pozivam sve naše ljude da za vaskršnje praznike i molitvu i druženje sprovedu na način koji je primeren trenutku i koji će zaštiti naše najmilije - a to znači ostankom kod kuće - rekao je Đurić. 

On je poručio da ćemo, kada epidemija prođe, umeti da obeležimo svoje praznike, ali da je sada trenutak za odgovornost i ozbiljnost. 

-Uveren sam u to da ćemo pokazati hrabrost koje nam nije manjkalo ni u neuporedivo težim trenucima tako što ćemo se pridržavati mera - rekao je Đurić, poželeviši pravoslavnim vernicima na KiM srećne predstojeće praznike.

#Kim

#Marko Đurić

<
'