AKTUELNO

Iako je na snazi vanredno stanje, trudnice ne treba da brinu.

Ginekolog Vanja Milošević iz GAK "Narodni front" kaže da trenutno nema kovid pozitivnih trudnica, te da su preduzete sve potrebne mere kako bi se sačuvala bezbednost trudnica, ali i zaposlenih u ovoj ustanovi. 

- Strogo se pridržavamo epidemioloških protokola i svaka trudnica se, po ulasku u ustanovu, trijažira, pa se čak vodi računa i o njenim eventualnim kontaktima sa obolelima. Većina njih nije imala ovakve kontakte, kao ni simptome kovida-19 – kaže dr Milošević. 

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o već zakazanim kontrolama u "Narodnom frontu", dr Milošević kaže da svi pregledi koji podrazumevaju praćenje i redovne dijagnostičke postupke tokom trudnoće (ultrazvuk, dabl i tripl test...), moraju da se obave bez odlaganja.

- Sva redovna ginekološko-akušerska procedura nastaviće da se obavlja kao i dosad – kaže dr Milošević za Pink. 

Foto: Unsplash.com

Dr Milošević kaže da se u ovakvim trenucima moramo okupiti oko dobrih namera.

- Ovo je utakmica koju moramo da igramo i u njoj, kao i u svakoj drugoj, ima ljudi koji ispadnu, koji se povrede, dobiju žuti ili crveni karton... U svakom slučaju, utakmica se nastavlja. Znam da je zdravstvenim radnicima koji su oboleli od Kovida-19 teško jer nemaju priliku da sa nama trče ovu utakmicu, te im želim brzo ozdravljenje – kaže dr Milošević. 

#GAK Narodni front

#Vanja Milošević

<
'