AKTUELNO

U Srbiji je sve manje novih obolelih od koronavirusa, a broj pozitivnih polako, ali stabilno pada, rekao je direktor Infektivne klinike KC Srbije Goran Stevanović ali i ukazao da to ne znači da je vreme za opuštanje.

Podaci za današnji dan su dosta dobri, što govori da mere i napori koji su preduzeti daju rezultate, istakao je Stevanović.

 "Ipak, ni u kom slučaju ne smemo da se zavaramo i da pomislimo da je posao završen i da se epidemija završila. Uspeli da stavimo pod kontrolu, ali će biti potreban određeni vremenski period da se održe ovakvi rezultati", dodao je.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Stevanović ističe da smo uspeli da zadržimo stvar pod kontrolom, ali da nam je i dalje potreban veliki oprez i poštovanje svih mera kako bi se ovaj trend održao.

I imunolog Srđa Janković je rekao da je sada očigledan pozitivan trend i da nema sumnje da stvari idu dobrim tokom, ali da moramo da nastavimo kao i do sada i još čvršće da sprvodimo mere, uz popuštanja koja su omogućena ovim tokom.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 "Nikako ne smemo sada da počnemo da se poigravamo i da mislimo da smo pobedili, moramo do kraja da budemo odgovorni", zaključio je.

#Goran Stevanović

#Srđa Janković

<
'