AKTUELNO

Srpski ambasador u Finskoj, Saša Obradović rekao je za Novo jutro TV Pink da su podaci zaraženih i umrlih u ovoj zemlji i Srbiji približno slični.

- U Finskoj ima nešto manje nego u Srbiji registrovanih na COVID-19, ukupno je 4.284 pozitivnih na koronu. Oko 60 lica je na intezivnoj nezi. Preminulo je 172 ljudi i primetno je da poslednjih dana registrovan veći broj umrlih u domovima za stare – rekao je Obradović.

Kaže da su uvedene mere dale dobre rezultate za sada. 

- Ograničen je režim kretanja preko granica. Ograničen je i brodski saobraćaj. Jug Finske je jedno vreme bio izolovan od ostatka zemlje, ali se od toga odustalo 15. aprila, Veliki broj građana Helsinkija je otišao iz grada. Okupljanja su ograničena, sloboda kretenja nije. Nema policijskog časa – kaže on i dodaje da se građani ponašaju odgovorno i poštuju mere, a za to je dokaz i broj zaraženih i preminulih od korone.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže da ne postoje podaci o tome da li je neki od srpskih državljanina u ovoj zemlji zaražen.

-Nemamo podatke da je neko od naših građana zaražen. Bolnice bi nam se javile samo ako bi neki naši državaljanin to izričito tražio. Za sada nemamo drugih informacija – rekao je on.

#koronavirus

<
'