AKTUELNO

Načelnik Klinike za Infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović govorio je večeras o ukidanju mera u borbi protiv koronavirusa.

Načelnik Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović rekao je večeras da putovanja između država i kontinenata predstavljaju rizik.

- To su mere koje će se, po mom mišljenju, među poslednjima relaksirati. Ovo nije epidemija koja će samo stati. Nešto je što će biti stalno prisutno i na šta ćemo morati dosta da mislimo i nadalje - rekao je Stevanović.

On je rekao da je situacija na Infektivnoj klinici nešto bolja poslednjih nedelju dana i da ako se ovakav trend bude nastavio još nedelju ili dve, može doći do smirivanja epidemije.

- Situacija je mirnija, klinika je popunjena sa 80 odsto kapaciteta. Iako nam je intenzivna nega gotovo puna, imamo samo 4 pacijenta na respiratoru s obzirom da smo neke pacijente skinuli sa respiratora, a imamo i pacijente koji su u fazi ranog agresivnog lečenja uspeli da izbegnu veštačku ventilaciju - kazao je Stevanović.

#Goran Stevanović

#koronavirus

<
'