AKTUELNO

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković rekao je da korisnici Gerontološkog centra Radost u Negotinu koji su oboleli od koronavirusa nemaju tešku kliničku sliku.

Veličković je rekao da je obavljeno 60 kontrolnih testova, od kojih je 48 pozitivno, devet negativno, a da se rezultati za tri osobe još uvek čekaju.

- Zaraženi su mahom stabilnog zdravstvenog stanja. Nemamo lica koja imaju teže simptome - kazao je Veličković za TV Pink  i dodao da će u koordinaciji sa republičkim kriznim štabom videti kako će se dalje postupati sa novoobolelima.

Pojasnio je da su u dom "Radost" smešteni mahom stariji i nepokretni građani, koji će u slučaju da da nemaju teže zdravstvene tegobe, biti smešteni u negotinskom zdravstvenom centru.

Foto: TV Pink Printscreen

Veličković dodaje da će ako bude neophodno neka lica biti transportovana na dalje lečenje.

On dodaje da je taj dom privatnog karaktera i da su uočene neke nepravilnosti.

- Tu su bili korisnici koji nisu bili prijavljeni, nije se poštovala preporuka - naveo je on i dodao da će biti testirani svi radnici i njihove porodice.

Kako saznajemo, po završetku istrage protiv odgovornih lica biće podignute krivične prijave, a dom će najverovatnije izgubiti dozvolu za rad.

#Negotin

#Vladimir Veličković

#zaraženi

<
'