AKTUELNO

Ohrabrujući podaci.

U Srbiji je u prethodna 24 sata zabeleženo 157 novih slučajeva koronavirusa, ukupno je zaraženo 9,362 ljudi, saopštila je zamenica direktora Infektivne klinike Ivana Milošević na današnjoj konferenciji za novinare u Palati Srbija.

U poslednja 24 sata preminulo je još četvoro pacijenata, čime je ukupan broj preminulih porastao na 189. Procenat smrtnosti u Srbiji iznosi 2,02%.

Za 24 sata testirano je 5.086 osoba, hospitalizovano je 2.286 ljudi, a na respiratoru je 57 osoba. Izlečeno je 1.426 ljudi.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Milošević je podsetila da se od ponedeljka prelazi na novi režim mera, te je apelovala na građane da se i dalje pridržavaju dosad uvedenih mera, koliko god da su današnje cifre ohrabrujuće i procenat pozitivnosti iznosi svega 3,08.

Govoreći o ukidanju vanrednog stanja, Milošević je rekla da je prirodno da se, u trenutku kada mere budu dovoljno relaksirane, ukine i policijski čas.

Odgovarajući na pitanje novinara da li bi putnici pri povratku sa letovanja bili u karantinu, Milošević je rekla da će se videti kako će sve funkcionisati.

- To je nešto što je još uvek u procesu definisanja. Predlaže se da se putnici obavezuju na karantin, ali će to zavisiti od broja obolelih u letnjim mesecima. Tek ćemo videti kako će stvari izgledati - izjavila je dr Milošević.

#Srbija

#koronavirus

<
'