AKTUELNO

Zamenica direktora Klinike za Infektivne i tropske bolesti doc. dr Ivana Milošević rekla je da su današnji podaci ohrabrujući i da je broj novootkrivenih pozitivnih osoba 3,08 odsto što je značajno ispod onih 5 odsto o kojima su epidemiolozi pričali i to ima za posledicu da će se od ponedeljka mere koje su uvedene relaksirati, ali to nikako ne znači da treba kompletno da se opustimo.

-Apelujem na sve građane apsolutno poštuju procedure koje će biti na snazi, pre svega se tiču socijalnih kontakata - istakla je Milošević za Pink.

Govoreći o ulasku korone u gerontološke centre, Milošević kaže da je to dokaz da kako izgčeda to kada se mere ne poštuju.

-Naši rezultati bi bili jer su stari ljudi najpodložniji virusu, a ipak je tužno da pored svega što je urađeno neko to ignoriše i onda se dođe u ovakvu situaciju - rekla je ona, dodajući da se "izašlo na kraj sa tim", ali da je na žalost, neke ljude to koštalo života.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona je istakla i da se na početku izbijanja epidemije koronavirusa u Srbiji najviše plašila da Covid 19 ne prenese svojim ukućanima.

- U početku smo bili u nekoj vrsti šoka, ali smo se brzo adaptirali na novonastalu situaciju. Imali smo adekvatnu opremu, pa smo se malo opustili, ali kada stižu novi pacijenti, onda nemate mnogo vremena da mislite na strah i opasnost od zaraze. Meni je najveća briga bila da ne prenesem virus svojim ukućanima, to me je malo opterećivalo, međutim, dobro smo se organizovali, imali smo podršku ostalih kolega - rekla je ona.

Ona je naglasila da ne očekuje da zaposleni na Infektivnoj klinici skoro skinu zaštitne maske.

- Ne očekujem da ćemo na Infektivnoj klinici uskoro da skinemo maske, kada bude i jedan bolesnik, biće lečen kod nas. Želim kolegama iz drugih ustanaova, sa KBC u Beogradu, Leskovu, Pančevu, da što pre skinu maske, da se broj pacijenta smanji kako bismo mogli da radimo svoj posao - rekla je Milošević.

Kako kaže, epidemija korona virusa za nju predstavlja ogromno iskustvo, iako je "mislila da neće imati sličnih izazova na poslu". 

#Ivana Milošević

#RELAKSACIJA

#apel

#građani

#mere

<
'