AKTUELNO

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od nadležnih da se utvrdi ko preko društvenih mreža preti urednici lista “Jedinstvo” Radi Komazec i poziva sve medijske radnike da daju doprinos na neširenju uvreda na račun kolega.

Kako je Komazec u pismu upućenom UNS-u navela, pretnje su počele zbog pitanja koja je postavljala na konferencijama Kriznog štaba i poslednjeg emitovanja emsijeUtiska nedelje. 

Kako je objasinla, autorka i voditeljka emisije je kao jedan od utisaka navela i njenopitanje upućeno ministru Zlatiboru Lončaru. Na društvenim mrežama su nakon togaobjavljene pretnje upućene njoj.

UNS očekuje da nadležni preduzmu sve neophodne mere i da identifikuju osobe koje su pretnje upućivale Komazec.

Đurić: Komazec izložena pretnjama onih kojima njena profesionalnost nije po volji

I direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić saopštio je danas da staje u odbranu urednice nedeljnika „Jedinstvo“ Rade Komazec jer je, kako jenaveo, danima izložena najprimitivnijim pretnjama i uvredama „onih kojima njenaprofesionalnost i istinoljubuvost nisu po volji“.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Uz napade na Radu Кomazec boli i ćutanje dela tobož nezavisne stručne javnosti i predporukama mržnje, ali i pred ovakvom vrstom nasilja, pogotovo na Međunarodni danslobode medija, samo zato što se pojedinim krugovima ne dopadaju njenipatriotski stavovi - naveo je Đurić u pisanoj izjavi, a saopštila Kancelarija.

Kazao je da je Кomazec izložena „salvama primitivizma i prostakluka“ koje joj na društvenim mrežama ali i javno u televizijskim emisijama upućuju pripadnici kvazielite isamozvani arbitri istine.

- Ne mogu ćutati pred činjenicom da je jedna srpska novinarka izložena progonu zbog toga što se bori da Srbija bude normalna zemlja i zbog toga što je šampionprofesionalnosti i stručnosti u poređenju sa onima koji je napadaju - dodao jeĐurić.

#pretnje

<
'