AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je večeras da je u porodilištu u Severnoj Mitrovici za vreme vanrednog stanja rođeno 70 beba, 28 beba više nego u istom periodu prošle godine.

U dnevnom izveštaju na Instagramu o situaciji u srpskim sredinama na KiM tokom pandemije korona virusa, Đurić navodi da su u opštinama Gnjilane i Istok nabavili i distribuirali neophodne lekove i hranu građanima. 

Đurić navodi i da je u većinski srpskim sredinama na KiM registovan jedan novi slučaj korona virusa, čime je ukupan broj obolelih od početka pandemije u tim oblastima porastao na 113. 

U izveštaju Đurić dodaje da je jedno novoobolelo lice iz Leposavića. Direktor Kancelarije za KiM ističe da opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova. 

"U opštini Zvečan smo podelili lekove i pelene za 77 lica. U Leposaviću smo uspešno odgovorili na 174 zahteva za nabavku lekova i hrane. U opštinama Kosovska Kamenica, Štrpce, Gračanica Obilić i Vučitrn obezbedili smo i podelili brašno, hranu i lekove za veći broj lica", navodi Đurić. 

#Kosovo i Metohija

#Marko Đurić

#koronavirus

<
'