AKTUELNO

Međunarodni dan sestrinstva obeležen je danas na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, a svečanosti je prisustvovao i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je, obraćajući se prisutnima, naveo da je predsednik Srbije insistirao na poboljšanju položaja medicinskih tehničara i sestara, jer, kako je rekao, zna koliko su važni.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane, Damir Banda

"Teško je zamisliti teži posao i posao sa većim rizikom po zdravlje od vašeg, a koji često ostane bez zahvalnosti i pažnje. Vaš doprinos i herojstvo u borbi sa kovid virusom možda se sad samo malo bolje vidi, ali vi to radite svakog dana i radićete svoj posao i kada se kamere ugase", rekao je Vulin.

On je dodao da "mnoge možda ne bi prepoznao bez maske", ali da ih sa maskama "odlično prepoznaje".

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane, Damir Banda

"Nisam čuo da je neko rekao neću, i da nije hteo da pomogne ljudima. Bili ste tu, pitali ste više za pacijente i za ono što njima treba, nego za ono što je potrebno vama", istakao je ministar odbrane te naveo da takav odnos, u teškim vremenima, vraća veru u ljude.

Prema njegovim rečima, u proteklom periodu, činjeno je sve da bi se popravio standard medicinskih sestara, da se zaposli veći broj ljudi, a i da se omogući "mnogima koji su radili pod raznim ugovorima da konačno dobiju stalni radni odnos".

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane, Damir Banda

Prisutni na svečanosti bili su i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, načelnik Uprave za vojno zdravstvo Uglješa Jovičić, načelnik Vojnomedicinske akademije Miroslav Vukosavljević, kao i zaposleni u toj vojnozdravstvenoj ustanovi.

#Međunarodni dan sestrinstva

#VMA

<
'