AKTUELNO

U većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, u poslednja 24 časa nije bilo novoobolelih od korona virusa, saopštio je večeras direktor Kancelarija za KiM Marko Đurić.

Do danas je ukupno obolelo 115 osoba, izlečeno je 90, a preminulo je 9 lica. Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (43), Zvečana (25), Leposavića (23), Zubinog Potoka (24). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (5), Studentski centar Kosovska Mitrovica (10), KC Kragujevac (1), naveo Djurić u dnevnom izveštaju. 

Izlečena su četiri lica lica - tri iz Zubinog Potoka i jedno iz Kosovske Mitrovice. Ni za jedno lice nije postojala potreba za testiranjem, a do sad je testirano 1.275 lica) u opštinama Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa nije bilo pregleda u Kovid-19 ambulanti. U opštinama Gnjilane i Zvečan podelili smo neophodne lekove i hranu građanima.

U Leposaviću smo uspešno odgovorili na 185 zahteva za nabavku lekova, hrane i higijenskih sredstava, dok smo za socijalno-ugrožene porodice obezbedili i podelili 50 paketa pomoći, naveo je Djurić. U opštinama Srbica i Peć obezbedili smo setveni materijal i mineralno đubrivo zemljoradnicima.

U opštini Vučitrn uslužno smo kupili osnovne životne namirnice za veći broj porodica. U opštini Kosovska Kamenica obezbedili smo i podelili lekove i pakete pomoći za 70 lica, kaže se u izveštaju. 

Napominje se da opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova, a da je u Kosovskoj Mitrovici organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

#Kosovo i Metohija

#Marko Đurić

#oboleli

<
'