AKTUELNO

Novom Sadu je neophodna veletržnica, odnosno veliki distributivni centar za voće i povrće, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Postojeća Kvantaška pijaca nije na dobrom mestu i nije dovoljno dobra i zaslužuje bolju lokaciju i bolji prostor - rekao je Vučević odgovarajući na pitanje građana tokom onlajn konferencije u organizaciji Novosadskog sajma, uz podršku kompanije Color Media Communications.

Vučević je rekao da se postojeća Kvantaška pijaca nalazi na oko tri hektara površine, a da Grad ima nekoliko opcionih lokacija za veletržnicu, od koji su neke čak i na 20 hektara.

Grad bi, objasnio je on, pronašao privatne partnere, kako bi kroz javno-privatno partnerstvo izgradili veletržnicu.

Na pitanje koliko će im to omogućiti postojeći Zakon o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama i ima li u tom smislu pravnih prepreka, Vučević je rekao da je postojeći zakon dobar, te da se nada da ne bi trebalo da bude problema, "ukoliko postoji javni interes".

- Javni interes svakako postoji, jer je gradu neophodna veletržnica, u kojoj bi bili smešteni svi sadržaji koji su neophodni za tu funkciju, a na jednom mestu - rekao je on.
Podsetio je i da je Novi Sad realizovao uspešnu koncesiju kada su u pitanju apoteke u gradu, te da je uveren da bi isto tako bili uspešni i kada je veletržnica u pitanju.

#Miloš Vučevič

#Novi Sad

<
'