AKTUELNO

Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije održana je danas na Tari.

Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije održana je danas na Tari.Na početku sednice, minutom ćutanja odata je počast trojici pripadnika Vojske Srbije koji su preminuli od posledica virusne infekcije Kovid-19.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Na današnjoj sednici kojom je rukovodio ministar odbrane Aleksandar Vulin analizirana je realizacija ključnih zadataka Vojske Srbije u prethodnom periodu sa posebnim akcentom na izvršenju zadataka Ministarstva odbrane i Vojske Srbije tokom vanrednog stanja.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Zaključeno je da je dostignuti visok nivo operativnih sposobnosti direktno uticao na spremnost Vojske Srbije da u potpunosti izvrši sve dodeljene zadatke tokom vanrednog stanja, uz primenu i poštovanje svih mera zaštite i očuvanja zdravlja ljudi u borbi protiv virusne infekcije Kovid-19.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Realizacijom ključnih zadataka i opremanjem savremenim naoružanjem i vojnom opremom zahvaljujući ličnom angažovanju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, Vojska Srbije značajno je unapredila operativne sposobnosti u svim segmentima. Naredne težišne aktivnosti biće usmerene ka daljem jačanju operativnih sposobnosti Vojske Srbije i očuvanju mira i zaštite bezbednosti svih građana Republike Srbije. 

#Generalštab

#Ministarstvo odbrane

#sednica

'