AKTUELNO

Mislim da ne moramo da govorimo o budućnosti, to je apstrakcija. Treba da se vratimo unazad. Da vidimo ko je šta uradio, rekla je Miletović za emsiju Pravac.

Tokom pandemije COVID-19 u svetu su se utemeljila dva termina koja postaju ključna – socijalna distanca i nova realnost, koja se ogledaju u svakom segmentu života. 

Činjenica je da je situacija u regionu, i pored koronavirusa, dovoljno uzburkana, jer na Balkanu predstoji „vrelo leto“, ako se uzme u obzir da se u nekoliko zemalja zahuktava predizborna kampanja.

Novinarka Olivera Miletović gostujući u emisiji Pravac koja se emituje na Pink3 kanalu ocenila je u Srbiji, na žalost, nema dovoljno velikih velikih partija koje bi jedna drugoj mogle da stanu na crtu u predizbornoj crti.

-Videćemo kako će svet da izgleda nakon svega ovoga. Verujem da će ovaj svet da izgleda bolje, da ćemo se vratiti pravim vrednostima. Srbija je u predizbornoj kampanji koja je važna. Žao mi je što sada nismo u situaciji da imamo dve ili tri veće političke partije o kojima može da se priča, ali na žalsot to nije tako – ocenila je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako naglašava, za odluku na izborima treba sagledati prošlost i staž u ostvarenim obećanjima pojedinih političlih partija.

-Mislim da ne moramo da govorimo o budućnosti, to je apstrakcija. Treba da se vratimo unazad. Da vidimo ko je šta uradio i da tako odlučimo za koga da glasamo – samtra ona.

Ona je i situaciju u regionu ocenila kao dramatičnu.

-Da bi mogli da razgovaramo, stvari mormo stvari da u društveni kontekst. Evo u Severnoj Makedonij imamo poštansku  marku na kojoj se nalazi Hrvatska, u Crnoj Gorise na TV-u pojavljuje hrvatski pevač Marko Perković Tompson, imamo Sarajevo i misu za Bleiburg i imamo hapšenje vladiku Joanikija na dan Svetog Vasilija Ostroškog – ukazala je ona i kaže da je sve to podseća na “vatreni obruč”.

-Ovo vreme nije ni malo naivno, puno je izazova. Jasno je da su litije na neki načinpokazale raspoloženje naroda o Zakonu o veroispovesti, jasno je da izbori koji tamo slede su krajnje nepovoljni – kaže Miletović smatrajući da je međunarodna inervencija rešenje.

-Srbija mora da reaguje na sve to. Mi smo sve do sada mudro odradili – dodala je ona.

#Emisija Pravac

#Srbija

'