AKTUELNO

Vest da je malena Kaja, kuca kojoj je pre nekoliko dana 12-godišnji dečak zabio ekser u glavu, uprkos velikoj borbi veterinara preminula, duboko je potresla celu Srbiju.

Na Fejsbuk stranici Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad, koje je javnost i obavestila o celom slučaju, ali i o Kajinom lečenju, građani su se tužno opraštali od kuje čiju je borbu za život danima pratila cela Srbija.

Foto: Facebook.com/Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad-SPANS

“Spavaj milo biće...nevino i naivno. Ljubite vi nas više nego smo zaslužili. Verujete naivno mašući repićima. Neopisivo mi je žao što si otišla zbog ruke deteta. Deca i psi trebali bi biti najbolji prijatelji. Znam da vi predivna bića opraštate neoprostivo, u vašem svetu ne postoji mržnja. Kad bi sad samo malo to dečje srce poškakljala repićem, možda bi osvestila taj mali um što je učinio. Spavaj Kaja....više te ne boli. Boli nas koji smo svedoci okrutnosti jednog deteta prema najboljem čovekovom prijatelju”, napisala je Koraljka Bendelja.

- Kaju više ne boli, sada ide tamo gde znaju koliko je dobra devojka - poručila je Kristina Novaković.

“Odmori se draga Kajo na nekom lepšem mestu preko duginog mosta”, napisala je na Fejsbuku Jelena Graovac.

Za samo nekoliko sati stiglo je više od 600 poruka i komentara.

“Žao mi je mile nedužne dušice, nadala sam se dobrim vestima. Ovakav kraj nijedno živo biće ne zaslućuje. Kolika tuga za vlasnike, prošla sam kroz to, moj patuljasti pinc se otrovao, imao je samo pet godina. Kajo, pozdravi Rikija i sve divne i dobre kuce s kojima ćeš se družiti u nekom boljem svetu od ovog surovog”- poručila je Tatjana Stojisavljević Pogač.

- Tužna sam i ljuta, koliko je još Kaja potrebno pa da se monstruomi kazne, bez obzira na godine. Način uvek postoji - rekla je Dragana Tapavički.

“Kajo nisi izdržala. Izvini za zlo koje ti nanese dete monstrum. Putuj kod tvojih drugara iza duge koji te čekaju sa veselim repićima. Tamo je mnogo lepše. Tamo nema zla. Izvini još jednom za bol koji ti nanese čudovište koje hoda na dve noge i zove se dete”, rekla je Vesna Petrović.

Komentari su se ređali kao na traci.

“Ovo je užasno tužna priča i tužan kraj jednog života. Niko ne zaslužuje da umre na ovaj način. Molim vas, mora da se pokrene neka akcija da se uvede novi i jači zakon. Kajin zakon. Nemojte da muke ove kuce prođu uzalud i zaboravljene”, poručio je Milan Đurić.

Konačno, svu tugu zaključila je Ana Alibašić.

- Spavaj Kajo mirno, jer tamo gde si otišla, nikome nećeš biti smetnja i niko te neće krvnički maltretirati... bićeš voljena kao što si trebala i ovde biti... Tek što otvorih oći, pročitah vest da si ih ti nažalost zauvek zatvorila.

#Kaja

#Novi Sad

#Pas

'