AKTUELNO

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je rekao da je epidemiološka situacija u Vojvodini povoljna i da je u poslednjih 10 do 15 dana ima dnevno od nula do tri ili četiri obolela od koronavisua, iako se testira više od 1.000 ljudi dnevno.

- Zdravstveni sistem Vojvodine se vraća u svoju funkciju, to je sledeći imetarativ. Sada radimo u bolnicama sa 60 odsto kapaciteta, do kraja nedelje će biti 80 odsto kapaciteta usluga koje smo pružali pre koronavirusa – rekao je Gojković.

On očekuje da će do kraja meseca svi potencijali zdravstvenog sistema Vojvodine biti stavljeni u puni pogon.

Gojković je uprkos dobrim rezulatima pozvao građane da vode računa o fizičkoj distanci i o nošenju maski u zatvorenom prostoru, pranju ruku. 

On je rekao da od danas više nama pacijenata u privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu.

- Poslednjih devet građana je danas prebačeno dalje lečenje na Infektivnu kliniku. Sutra službe koje rade dezinfekciju će startovati sa radom i očekujemo da će za dva do tri dana u potpunosti sajamski kapaciteti biti na raspolaganju Novosadskom sajmu – rekao je Gojković za Pink.

Tokom epidemije 282 građanina je prošlo kroz privremenu bolnicu na Novosadskom sajmu i on je samim tim opravdao svoju svrhu.

 - Na sreću samo kod dva, tri pacijenta jepostojala potreba za premeštanje u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu – naveo je Gojković i podsetio da je od petka zatvorena Specijalna bolnica banjeJunaković gde je bolnički lečeno 105 građana Vojvodine.

Zatvorena je i kovid bolnica u Pančevu gde je lečeno 384 pacijenata i sada imamo 22 pacijenta koji se leče na Infektivnoj klinici.

#Zoran Gojković

#koronavirus

'