AKTUELNO

U Požarevcu su svečano dodeljeni ključevi 20 stanova za izbegle porodice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izrazio je zadovoljstvo što je danas u Požarevcu 20 porodica sa prostora bivše Jugoslavije dobilo ključeve svojih novih domova, saopštilo je Ministarstvo spolljnih poslova.

Ministar je podsetio i da je juče u Novom Sadu uručeno 276 stanova, koji su izgrađeni u okviru Potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa, kao i stanovi u Požarevcu.

Regionalni stambeni program zajednički je projekat Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji kao glavni cilj ima da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbeličke porodice u regionu.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici OEBS-a i UNHCR-a u Srbiji.

- Požarevac je od danas vaš novi zavičaj, novi dom. Podsećam vas da je ova država, ne samo država srpskog naroda, već i svih građana koji u njoj žive, a koja je, između ostalog, zasnovana na načelima građanske demokratije, socijalne pravde i kao takva, neguje evropske principe i vrednosti. Vlada Republike Srbije posvećeno radi na očuvanju ovih vrednosti, kako u redovnom, tako i u vanrednom stanju, što je u doba pandemije novog korona virusa i pokazala. Briga za svakog pojedinca imperativ je našeg delovanja - zaključio je ministar Dačić.

#Ivica Dačić

#Požarevac

'