AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović položio je u Beogradu venac na spomen obeležje pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su poginuli na dužnosti.

U susret sutrašnjem obeležavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, Stefanović je poručio da Srbija nikada neće zaboraviti herojsku žrtvu pripadnika policije koji su dali svoje živote za bezbednu Srbiju, saopštio je MUP.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

- Ne štedeći sebe, borili su se za našu zemlju i bezbednost građana. Nikada nećemo zaboraviti njihovu herojsku žrtvu, ali nećemo zaboraviti ni njihove porodice - rekao je ministar.

Stefanović je istakao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova jedna velika porodica i da je obeležavanje Dana Ministarstva, Dana policije i krsne slave prilika da policija građanima pokaže koliko je napredovala u prethodnoj godini i koliko je spremna da efikasno brani Srbiju i bezbednost svih ljudi koji žive u njoj.

- Važno nam je da se svaki čovek u našoj zemlji oseća bezbedno i sigurno. Učinićemo sve da i u narednom periodu, snažnim postupanjem, dobrim radom, obukom i treningom pokažemo da zavređujemo poverenje građana - poručio je Stefanović.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Centralna manifestacija obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije biće održana sutra u 11 časova na platou ispred Palate "Srbija", gde će biti predstavljeni i polaznici 21. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, koji postaju novi pripadnici policije.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Tim povodom, ministar Stefanović uručio je danas nagrade trojici najuspešnijih polaznika te klase.

Takođe, državni sekretar Milosav Miličković položio je venac na spomen-ploču prvom ministru policije Jakovu Nenadoviću.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Komandanti Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije Spasoje Vulević i Dejan Luković i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić položili su vence na spomen obeležje na Čukur česmi.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

#Nebojša Stefanović

'