AKTUELNO

Od 2010. godine čeka ovaj trenutak.

Vlada Srbije primila je u državljanstvo Srbije dvojicu državljana SAD, a jedan od njih je Čarls Kater. On je poznati jutjuber koji godinama živi u Srbiji i obožava našu zemlju a u snimku koji je objavio prvo je poljubio srpski pasoš, a onda rekao da je ovo prvo njegovo jutro kao srpskog državljanina.

- Sada mogu da glasam, kupujem nekretnine, idem u Rusiju, Kinu i Kubu bez vize... moj život je sada 100 puta bolji, ali glavni razlog što sam želeo ovaj pasoš je zbog ponosa. Ja sam trenutno najponosnij vlasnik srpskog pasoša u ovoj zemlji - rekao je on na svom Jutjubu.

Čarls je ispod snimka napisao: "Trajalo je 10 godina, ali se konačno desilo! Vlada Srbije mi je dala državljanstvo kao "počasnom građaninu". Sad sam ponosni Srbin"

On je nekoliko puta u videu ponovio da je ponosan zbog svog novog pasoša. 

Inače, Kater živi u Novom Sadu a u Srbiju je došao oko 8 godina posle svađe sa jednim Srbinom preko društvene mreže na stranici “Ja mrzim Ameriku”.

Nakon rasprave sa jednim našim građaninom, on je odlučio da proveri kakva su osećanja Srba prema Amerikancima pa je došao u Srbiju. Posle nekoliko odlazaka i dolazaka, odlučio je da se trajno preseli.

#Srbija

#pasoš

#Čarls Kater

'