AKTUELNO

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji pomažu u ivanjičkom kraju, pogođenom nedavnim poplavama.

Mojsilović je posetio vodozahvat Rzinje u opštini Ivanjica, gde će pripadnici Vojske Srbije od sutra izvoditi inžinjerijske radove neophodne za uspostavljanje vodosnabdevanja u Ivanjici, i pripadnike Druge brigade kopnene vojske koji su angažovani na sanaciji puta u ivanjičkom selu Vučak, koji je nabujala Moravica prethodnih dana potpuno uništila.

General Mojsilović je pripadnike Vojske Srbije obišao sa predsednikom opštine Ivanjica Zoranom Lazovićem, sa kojim je prethodno razgovarao o doprinosu Vojske Srbije brzoj normalizaciji života građana tog kraja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Nakon obilaska, načelnik Generalštaba je odao priznanje inžinjercima Vojske Srbije za profesionalno izvršavanje zadataka i veliki trud da se put koji meštanima sela predstavlja jedinu vezu sa ostatkom opštine što pre osposobi za upotrebu.

Osim u Ivanjici, gde je Vojska Srbije angažovala i auto-cisterne za vodosnabdevanje građana, pripadnici Vojske Srbije angažovani su na otklanjanju posledica poplava i u drugim opštinama.

U Arilju pomažu u raščišćavanju poplavljenih domaćinstava, u Blacu su angažovani na vodosnabdevanju, dok u Despotovcu i Prokuplju utvrđuju potrebe i mogućnosti za angažovanje Vojske Srbije u danima pred nama.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Nakon vremenskih nepogoda koje su početkom nedelje zadesile gotovo celu Srbiju, pripadnici Vojske Srbije su na zahtev jedinica lokalne samouprave među prvima pružili pomoć ugroženom stanovništvu, potvrđujući tako spremnost da se u kratkom roku angažuju na bilo kojem delu teritorije radi zaštite života i imovine.

U Kraljevu i Mataruškoj Banji su bili angažovani na ojačanju nasipa uz obalu reke Ibar, dok su u opštini Mali Zvornik postavljanjem teškog mehanizovanog mosta u kratkom roku omogućili ponovno uspostavljanje saobraćaja na lokalnom putu Amajić - Donja Trešnjica.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

U skladu sa situacijom na terenu Vojska Srbije će i narednih dana nastaviti da pomaže najugroženijim lokalnim samoupravama, navedno je u saopštenju.

#Pomoć

#Poplave

#Vojska Srbije