AKTUELNO

Pripadnici Vojske Srbije nastavljaju radove na obnovi oštećenih puteva u selu Vučak u opštini Ivanjica i u više sela u opštini Prokuplje, dok u Arilju pomažu u raščišćavanju nanosa u poplavljenim domaćinstvima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Inžinjerijske jedinice Vojske Srbije počele su radove na vodozahvatu Rzinje u opštini Ivanjica, neophodne za uspostavljanje normalnog vodosnabdevanja stanovništva.

Rade i na sanaciji bedema u vodozahvatu podno Jastrepca odakle se vodom za piće snabdeva Prokuplje.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Do normalizovanja snabdevanja vodom, auto-cisterne Vojske Srbije sa pijaćom vodom biće raspoređene u Blacu, Ivanjici i selima u okolini Kruševca.

Ovih dana pripadnici Vojske Srbije bili su angažovani na ojačanju nasipa uz obalu Ibra, postavljanju teškog mehanizovanog mosta u opštini Mali Zvornik, vodosnabdevanju građana Gornjeg Milanovca, te dezinfekciji javnih površina i ispumpavanju vode iz poplavljenih proizvodnih objekata u Trsteniku.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Kako je saopšteno, Vojska Srbije je i ovog puta među prvima pritekla u pomoć građanima pogođenim prošlonedeljnim poplavama i ostaje spremna da do normalizacije stanja u najugroženijim opštinama angažuje ljudstvo i mehanizaciju.

#Poplave

#Vojska Srbije