AKTUELNO

Grupa od 22 medicinska radnika iz Kragujevca i drugih delova Srbije stigla je danas popodne u Novi Pazar, gde će pomoći svojim kolegama u Opštoj bolnici da se izbore sa povećanim brojem zaraženih korona virusom.

 "Ovo su sve iskusni ljudi koji su prošli kroz kovid blnice, bili u prvim redovima fronta za odbranu od korona virusa, koji će edukovati naše ljude, i koji će nam pomoći da spasimo što vise života u Novom Pazaru", rekao je koordinator pazarske bolnice Mirsad Đerlek na pres konferenciji.

 On je zahvalio kolegama koji su koji su ostavili svoje porodice, svoje pacijente i došli da pomognu Novom Pazaru. “Pola Srbije se danas javilo i reklo da hoće da dođe u Novi Pazar i pomogne. Jutros sam bio uplašen i zabrinut, ali sad, kad sam video entuzijazam ovih ljudi, možemo da kažemo da ćemo sigurno pobediti zlo koje je snašlo Srbiju i Novi Pazar,” rekao je Djerlek i zahvalio i Ministarstvu zdravlja i ministru Zlatiboru Lončaru, uz čiju je pomoć organizovan dolazak medicinskih radnika iz Srbije u Opštu bolnicu u Pazaru .

Foto: Tanjug/Lazar Lazarević

 Oni će će u Pazaru primeniti sistem epidemiološke zaštite i protokole lečenja koji su uspešno primenjeni u drugim bolnicama u prethodna tri meseca, kako je ranije danas rekao Đerlek. 

Foto: Tanjug/Lazar Lazarević

Doprinos svakog građanina, rekao je regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za covid Slobodan Milisavljević, jeste da se drže licnih zaštinih mera, da drže distancu, da se suzdrže od čestih kontakata sa ostali ljudima dok ne pobedimo koronu.

#Medicina

#Novi Pazar