AKTUELNO

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo general-major Uglješa Jovičić i izaslanik odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske pukovnik Nik Ilić potpisali su danas u Vojnomedicinskoj akademiji Protokol o donaciji medicinske opreme u vrednosti oko 1.800.000 dinara.

Donaciju je Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva uputilo Ministarstvu odbrane Republike Srbije u cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije korona virusa u našoj zemlji.

Deo donirane opreme - dezinfekcioni tunel i 14 frižidera za bezbedno čuvanje lekova i medicinskih sredstava već je u upotrebi u sistemu odbrane, a danas je izvršena primopredaja 130 toplomera za daljinsko očitavanje telesne temperature.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Zahvaljujući na vrednoj donaciji, general Jovičić istakao je dugogodišnje prijateljstvo dve zemlje koje je do sada mnogo puta potvrđeno. Kako je rekao, nesebična podrška u pravo vreme još jedan je dokaz da se uprkos teškoj situaciji u celom svetu saradnja između dve države nastavlja.

- Medicinska oprema od velike je pomoći svim našim pacijentima, ali i zdravstvenim radnicima. Najvažnije od svega, a to je ono za šta se mi svakodnevno borimo, je da će sredstva iz donacije posle epidemije moći da se koriste u vojnozdravstvenom sistemu i da će adekvatno služiti zdravstvenoj zaštiti svih naših pacijenata - rekao je general Jovičić.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Pukovnik Ilić istakao je da se bilateralna saradnja dve zemlje tokom epidemije korona virusa nastavila „na druge načine“.

- Ovo je pomoć u pravo vreme i sredstva koja smo danas donirali imaju dugotrajnu garanciju. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i ojačati bilateralnu saradnju, jer će dve prijateljske vojske uvek naći način da sarađuju - poručio je pukovnik Ilić.

#Britanija

#Donacija