AKTUELNO

Danas oko 12.30 časova, u Šabačkoj ulici na Zvezdari, nepoznata žena je fizički i verbalno napala radnike JKP „Gradska čistoća“ tokom redovnog obavljanja posla.

Dok su radnici prali ulice, a prema redovnom planu aktivnosti, nepoznata žena je najpre prišla vozaču cisterne i uz pogrdne reči tražila da prekinu sa pranjem ulice, jer se voda navodno sliva u „njen“ odvod. 

Vozač je ženu uputio da pritužbu može podneti pogonu Zvezdara. Međutim, verovatno nezadovoljna odgovorom i time što su radnici nastavili sa pranjem ulice, žena je prišla radnicima koji rade sa crevom, počela da ih udara i naziva pogrdnim imenima.

Video: JKP "Gradska čistoća"

Radnici se nisu suprotstavili, već su pokušavali da se podizanjem ruku zaštite od udaraca.

U pomoć radnicima je pritekao slučajni prolaznik, koji je uspeo ženu da odvoji od njih, ali je ona i njega počela da vređa, kao i prolaznicu koja je incident snimala mobilnim telefonom.

„Čišćenje i pranje Šabačke ulice godinama se sprovodi prema redovnom planu i programu, jer postoje svi potrebni tehnički uslovi za obavljanje ovih poslova. Do sada našem preduzeću nije stigla nijedna pritužba građana koji žive u ovoj ulici. Zato smo veoma neprijatno iznenađeni i ogorčeni zbog brutalnog napada sugrađanke na ljude koji časno i predano rade svoj posao, a za dobrobit svih stanovnika Šabačke ulice, pa i žene koja ih je napala! Napadnuti radnici su veoma uznemireni. Drago mi je što su ostali pribrani i na nasilje nisu odgovorili nasiljem“ izjavio je Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“ i dodao da će protiv nepoznate žene biti podneta krivična prijava, kao i da će preduzeće uvek učiniti sve da zaštiti svoje zaposlene.

„Ovo nije prvi napad na radnike JKP „Gradska čistoća“ i zato apelujem na sugrađane da sve primedbe koje imaju upute Info centru preduzeća, jer se samo na taj način mogu rešiti svi eventualni problemi, a ne pesnicama. Svi radnici JKP „Gradska čistoća“ odgovorno rade svoj posao prema striktno utvrđenom planu i procedurama“ rekao je Popadić.

#Gradska čistoća