AKTUELNO

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas novopostavljenog šefa Vojne kancelarije NATO-a za vezu u Beogradu brigadnog generala Tomaza Vitalea.

Tokom susreta bilo je reči o dosadašnjoj saradnji sa NATO-om i mogućnostima za njeno unapređenje, kao i o iskustvima Vojske Srbije u suzbijanju zarazne bolesti Kovid-19.

General Mojsilović je istakao da Vojska Srbije ostaje posvećena nastavku saradnje sa NATO-om u oblastima od obostranog interesa, u okviru Partnerstva za mir i kroz zajedničke aktivnosti sa KFOR-om. On je podsetio da se ta saradnja trenutno odvija u smanjenom obimu zbog pandemije Kovida-19 i izrazio očekivanje da će se vratiti na pređašnji nivo kada epidemiološka situacija to dozvoli.

Govoreći o saradnji sa međunarodnim snagama na Kosovu i Metohiji, načelnik Generalštaba je istakao da je sa KFOR-om uspostavljena profesionalna i na uzajamnom uvažavanju i poverenju zasnovana saradnja, koja je od ključnog značaja za opštu stabilnost i bezbednost u pokrajini. General Mojsilović je i ovoga puta naglasio da je KFOR kao jedina legitimna oružana formacija na prostoru Kosova i Metohije dužan da uspostavi sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve građane.

#Milan Mojsilović

#Tomaz Vitale

#Vojska Srbije