AKTUELNO

Sprovedene su i mere dodatne zaštite.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor saopštio je danas da su dvoje zaposlenih u Skupštini AP Vojvodine pozitivni na virus korona. Pastor je u saopštenju dostavljenom medijima naveo i da su preduzete sve obavezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mere za postupanje u takvim situacijama.

- Iz razloga prevencije u Skupštini AP Vojvodine sprovedene su i mere dodatne zaštite u odnosu na sve ostale zaposlene, kako bi se obezbedio neophodni proces rada, a mogućnost širenja zaraze svela na minimum - navodi se u saopštenju.

Ističe da će Skupština AP Vojvodine i nadalje biti u stalnom kontaktu sa nadležnim zdravstvenim institucijama i nastaviti da preduzima sve mere kako bi se obezbedila bezbednost i zaštita zdravlja svih zaposlenih.

Pastor naglašava da Skupština AP Vojvodine od samog početka epidemije korona virusa u Srbiji preduzima sve opšte i posebne mere prevencije, kako bi se zaštitili svi zaposleni i lica koja su boravila u zgradi Skupštine, a u skladu sa odlukama i instrukcijama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija.

- Od samog početka epidemije, svakodnevno i bez prestanka, obavlja se redovna dezinfekcija radnih prostorija i opreme koju koriste zaposleni, postavljene su dezobarijere na ulazima u zgradu Skupštine APV, sprovode se mere obaveznog merenja temperature svih lica koja ulaze u zgradu, obavezna dezinfekcija ruku, deljenje maski, posebni higijenski tretmani određenih prostorija, vidna obaveštenja o neophodnosti držanja fizičke distance i sve druge preporučene mere - ističe se u saopštenju.

Navedeno je i da te mere nisu ukidane ni nakon završetka vanrednog stanja.

#koronavirus

#skupština vojvodine