AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta povređeno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji, a da su sinoć procesuirane 153 osobe.

- Građani su i sinoć bili svedoci neverovatnih razmera nasilja ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Takvo nasilje je nedopustivo i policija će preduzeti sve mere kako bi se zaustavilo nasilje na ulicama, a izgrednici će biti privedeni pravdi - rekao je Rebić.

Direktor policije je dodao da je pričinjena velika materijalna šteta, jer su demonstranti oštetili imovinu građana, kao i javnu imovinu.

- Uništavali su automobile, prozore, izloge, palili kontejnere. U Novom Sadu su razbijena stakla na RTV Vojvodina i zapaljena je vatra na ulazu u Gradsku kuću, dok su u Nišu i Kragujevcu uništeni policijski automobili i bacane su kamenice na zgrade policijskih uprava u tim gradovima. Zahvaljujući koordiniranoj reakciji policije, uspeli smo da uspostavimo kontrolu tokom noći na ulicama - naglasio je Rebić.

Policija je i sinoć, kako kaže reagovala tek kada su na policajce bačene kamenice, dimne bombe, flaše i baklje, pa čak i molotovljev koktel.

- Plasiraju se i brojne netačne informacije da su među demonstrante ubačeni ljudi iz bezbednosnih struktura, kako bi izazvali nerede.  Reč je o potpunim neistinama. Sve ono što se dešavalo u prethodna dva dana zapravo je ozbiljan i organizovan napad na pripadnike MUP-a. Takođe, objavljene su i neistine da je policija sinoć koristila gumene metke i da je krenula sa vodenim topovima ka demonstrantima. Sve ove laži imaju za cilj narušavanje ugleda MUP-a, a time žele i da opravdaju huliganske napade na policiju i divljanje na ulicama - istakao je Rebić.

On je dodao i da su na protestima mogli da se vide i određeni političari koji time, kako je rekao, pokazuju da podržavaju nasilje i nerede na ulicama.

#Demonstracija

#Policija

#Povređeni

#Protest

#Vladimir Rebić