AKTUELNO

Vlada Srbije danas je odlučila o novim merama zaštite stanovništva Beograda od korona virusa, pa će tako biti dozvoljeni skupovi sa najviše deset osoba, a u svim javnim zatvorenim prostorima za svaku osobu mora da se obezbedi minimum četiri kvadratna metra.

Ugostiteljski objekti koji nemaju baštu (trgovinski objekti, tržni centri, frizerski saloni, teratane, kladionice) od danas mogu da rade najkasnije do 21 čas, a ponovo se otvaraju narednog jutra u 6 sati, dok objekti s baštom mogu da rade do 23 časa uz maksimalno poštovanje svih mera zaštite.

Vlada je usvojila Nacionalnu strategiju za razvoj pravosuđa za period 2020-2025. godine i Akcioni plan za pregovaračko Poglavlje 23 - pravosuđe i osnovna prava u okviru pristupnih pregovora Srbije sa Evropskom unijom, kao strateški važna dokumenta za nastavak reformi u oblasti vladavine prava.

Cilj Strategije je nastavak procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji kroz jačanje pravne države, obezbeđivanje dostupnosti pravde i pravne sigurnosti, kao i ostvarivanje kvalitetne i efikasne zaštite prava i sloboda građana. Evropska komisija dala je ocenu i mišljenje na revidirani Akcioni plan za Poglavlje 23 i taj akt je usaglašen sa njenim preporukama.

#koronavirus