AKTUELNO

Na sednici Gradskog štaba za vanredne siutacije u Loznici danas je doneta odluka o proglašenju vanredne situacije zbog širenja epidemije virusa korona, objavljeno je na sajtu Loznice.

Kako se navodi, odluka je doneta na osnovu jednoglasnog predloga kolegijuma načelnika odeljenja i rukovodstva Opšte bolnice Loznica upućenog komandantu Štaba i gradonačelniku Loznice Vidoju Petroviću.

Predlog kolegijuma Opšte bolnice dat je u cilju efikasnijeg angažovanja snaga i subjekata sistema radi sprečavanja i suzbijanja širenja zarazne bolesti.

Kako je rekao komandant Štaba Vidoje Petrović, osim obaveznog nošenja maski i socijalne distance Zaključak o predlogu za uvođenje vanredne situacije propisuje i represivnije mere.

Neke od njih su zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima, zabrana organizovanja svečanosti, sportskih i zabavnih manifestacija.

Zatim, radno vreme ugostiteljskih objekata ograničeno je na period od 7 do 20 časova, a u tim objektima ne mogu za jednim stolom sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajednickom domacinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Zabranjeno je korišćenje zatvorenih bazena, spa i velnes centara, dok će saloni lepote, fitens centri i teretane raditi uz sprovođenje mera zaštite.

#Loznica

#koronavirus

#vanredna situacija