AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas telefonom sa novoimenovanim ministrom odbrane Republike Kipar Haralamposom Petridisom. Na početku razgovora ministar Vulin poželeo je ministru Petridisu uspeh na novoj dužnosti.

On je preneo pozdrave predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića predsedniku Republike Kipar Nikosu Anastasijadesu.  

Ministar Vulin zahvalio je na aktivnoj podršci i principijelnom stavu Kipra u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i izrazio čvrstu podršku teritorijalnom integritetu Republike Kipar.

Ministar Petridis naglasio je da ohrabruje nastavak dijaloga Beograda i Prištine u cilju iznalaženja dugoročnog političkog rešenja koje je u interesu i prihvatljivo za Republiku Srbiju. 

Na sastanku je dogovoren susret dva ministra u najskorije vreme na kome će se razmatrati nastavak bilateralne vojne saradnje, prvenstveno kroz realizaciju zajedničkih vežbi i razvijanje vojnoekonomske i vojnoobrazovne saradnje.

U tom cilju izraženo je očekivanje da će borba za suzbijanje i gašenje pandemije korona virusa dati uspešne rezultate, što će omogućiti nastavak započetih i realizaciju dogovorenih aktivnosti.

#Ministar odbrane Aleksandar Vulin

#Razgovor

#ministar odbrane Kipra