AKTUELNO

Tuga do neba!

Smrt braće Đokić – Radoša (35), koji je preminuo 1. jula od teške upale pluća izazvane korona virusom i Stefana (26), umrlog od iste bolest, i to deset dana posle brata, i dalje je u žiži interesovanja ne samo čačanske javnosti.

Komšije Đokića iz čačanskog naselja Preljina oprostile su se pismom, koje je deljeno na društvenim mrežama, a u kome se ističe:

Bili ste momci velikog srca i čiste duše. U ovom vremenu pravi primer i ponos. Znali ste da cenite, poštujete i pomažete sve nas u okruženju. Surova sudbina vas je uzela i odvela na put bez povratka. Niste uspeli da pobedite nevidljivog neprijatelja, a uvek ste bili veliki borci i patriote. Naša ulica je bila ponosna na vas. Na Raša koji je školovao brata i brinuo o roditeljima, na Stefana koji je bio uzoran đak, koji je učenjem i disciplinom došao do doktorskih studija koje je završio u Americi i došao kući da bude ponos bratu i ocu. Svima nama. Trebalo je svi zajedno da to proslavimo, da se radujemo vašim budućim uspesima. Sve je stalo, otišli ste na neko bolje mesto. Ovde je ostala praznina. Naša dužnost nije da tugujemo, vi to ne bi voleli. Naša dužnost je da vas spominjemo po dobru i budemo ponosni na vas. Voleli bi da vas ispratimo kako zaslužujete, ali nismo u mogućnosti. Neka ovo bude poslednji pozdrav i veliko hvala za sve. Neka vas anđeli čuvaju. Bićete večno u našim srcima, stoji u pismu komšija"

Stefan je u utorak sahranjen na groblju u Tavniku, i to pored groba svoje majke A. Đ, koja je preminula pre pola godine i njegovog brata Radoša. Njihov otac se još uvek bori sa opasnim virusom i dalje nalazi u čačanskoj bolnici, za sada je stabilno i nije na respiratoru.

#braća

#koronavirus