AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se u narednim satima u Istočnoj Srbiji kao i u delu južnog i istočnog Banata suvo, a u ostalim krajevima kiša, pljuskovi i grmljavina.

Velika količina kiše pašće u Srbiji, upozoravaju već dva dana meteorolozi. Već pljušti po Srbiji, u Ivanjici lije kao iz kabla.

Foto: RHMZ

Danas se u zapadnim i jugozapadnim krajevima očekuje jaka kiša i pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 mm za 3 sata.

U subotu na istoku i severoistoku kiša ponegde sa količinom padavina većom od 30 mm za 12 sati.

U Beogradu naoblačenje i zahlađenje s kišom. Više padavina posle podne, uveče i noću. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura 18, najviša 23 stepena.

Trenutno širom Srbije pada jaka kiša i grmi, a vrlo je moguća i pojava grada.

Sitna kiša počela je da pada u centralnim delovima Beograda.

Padavine su zahvatile i pojedine delove zapadne i centralne Srbije, javljaju meštani na društvenim mrežama.

Padavine su zahvatile i Valjevo gde, kako javljaju, lije kao iz kabla već tri sata, a kiša nije zaobišla ni Jagodinu, Šumadiju i Pomoravlje.

Očekuje se i do 40 mm kiše.

- Očekuje se od 20 do 40 mililitara kiše, a lokalno je moguće i više. Slabljenje padavina sutra, 18. jula, ujutru - navodi se u meteorološkom upozorenju na sajtu RHMZ.

U nekim delovima narandžasti meteoalarm.

U Banatu, Sremu, Beogradu, zapadnoj Srbiji i Šumadiji proglašen je narandžasti meteoalarm, dok je u ostalim delovima zemlje na snazi žuti.

#Beograd

#RHMZ

#Srbija

#Upozorenje

#Vreme

#Vremenska prognoza