AKTUELNO

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković ocenio je da mlađa populacija nije ozbiljno shvatio mere, te da je dobro što je ograničen rad ugostiteljskih objekata, istakavši da se sada vodi borba za vakcne.

- I mlađi to treba da shvate ozbiljno, poput starijih koji su se zaštitili. Dobra vest je da velike sile poput Amerike, Kine, Rusije rade i da će doći do otkirvanja i primene vakcine za nekoliko meseci. Nije slučajno predsednik Vučić rekao da će Srbija biti među prvim zemljama koja će je dobiti. Tu se sada vodi borba koju mi ne vidimo – rekao je Marinković.

Kaže da se pridržava mera koje su pripisali epidemiolozi i da smatra da je to dovoljno.

- Mislim da je nošenje maski dovoljno u otvorenom i zatvorenom prostoru, posebno ako se viđate sa nekoliko ljudi. To je neminovno život i posao ne mogu da stanu. Ono što je bitno je fizička distanca sasvim dovoljno da se sačuva i sačuva svoje bližnje – rekao je Marinković.

Novinar Večernjih novosti Dragan Vujičić ističe da nije dobro stvarati paniku i ističe da je od velikog značaja pravilna ishrana.

Foto: TV Pink Printscreen

Vujičić je dodao da treba slediti prirodui istakao uspeh koji je lečenje vitaminom c imalo u Kini.

Govogoreći o navodima da je virus agresivniji u Srbiji, nego u Italiji, on je rekao da tonije tačno i da treba pogledati cifre.

-  Nema mesta za paniku, uzmimo za primer Švetsku koja se vodilaprincipom imuniteta krda - oni imaju smrtnost 545 ljudi na milion stanovnika, uBelgiji gde je bilo zaključavanja smrtnost je još oko 800 na milion stanovnika.Moramo biti realni i mimo panike – naveo je Vujičić.

#koronavirus