AKTUELNO

Direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović rekao je da da je epidemiološka situacija veoma ozbiljna, jer u KC Kragujevac pristižu pacijenti iz svih okolnih bolnica, a Kragujevac i Šumadija imaju više od 1. 300 kovid pozitivnih pacijenata.

Svi su oni, ističe, potencijalni pacijenti i Kliničkog centra Kragujevac i privremene bolnice koja je danas postavljena. Privremena bolnica " Šumadija sajam" biće opremljena sa 150 do 170 mesta za pacijente koji izlaze iz KC-a, ali koji nisu za kućnu negu. 

"Druga grupa su pacijenti kod kojih ćemo da pokušamo da sprečimo horizontalno širenje infekcije u porodicama, odnosno da pacijenti pozitivni na Kovid-19 ovde budu hospitalizovani, da dobiju adekvatnu medicinsku negu i terapiju i da tu vrstu samoizolacije pretvorimo u izolaciju, kako oni ne bi bili novi izvori širenja zaraze", izjavio je Sazdanović. 

Privremena bolnica u Šumadija sajmu počeće s radom za dan - dva, dodao je Sazdanović. U privremenoj bolnici radiće lekari i tehničari iz Doma zdravlja Kragujevac, Medicine rada "Zastava", domova zdravlja Topola, Rača, Batočina i Lapovo. 

"Svi zajedno ćemo pomoći da lakše oboleli pacijenti što pre ozdrave i odu kući. Planirano je da radi 20 lekara i 38 tehničara, ali će njihov broj biti veći ukoliko i broj pacijenata bude veći u privremenoj bolnici "Šumadija sajam", rekao je on.

#Epidemija

#Kragujevac