AKTUELNO

Tokom dana će biti pretežno sunčano i toplo, a poslepodne i uveče se očekuje naoblačenje sa kišom i pljuskovima i padom temperature.

U većem delu Srbije će tokom dana biti pretežno sunčano i toplo, a potom će naoblačenje, najpre ujutro na severu, a poslepodne i uveče i u ostalim krajevima doneti kišu, ponegde pljuskove s grmljavinom i pad temerature, saopštio je Republički Hidrometeorološki zavod.

Duvaće umeren, povremeno jak vetar. Jutarnja temperatura biće od tri do 11, a najviša dnevna od 17 na severozapadu do 23 stepena na jugu i istoku.

Foto: RHMZ

U Beogradu će biti toplo, prepodne pretežno sunčano, a popodne naoblačenje s kratkotrajnom kišom ili pljuskovima, uz umeren, povremeno jak vetar i pad temperature. Jutarnja temperatura biće oko 11 stepeni, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

Foto: RHMZ

Vreme narednih dana

U sredu će na severu Srbije biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima se ujutro očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

U četvrtak će biti pretežno sunčano i toplo, a uveče, u toku noći i u petak ujutro umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom.

Za vikend pretežno sunčano i toplo, a u nedelju uveče naoblačenje s kišom i padom temperature.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za 11. april

Očekivana meteorološka situacija će relativno nepovoljno uticati na hronične bolesnike i osetljive osobe. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu pospanosti i bolova u mišićima.

#Kiša

#Prognoza

#Srbija

#Sunce

#Vreme

'