AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da se završni radovi na kanalu Kupinac u Obrenovcu privode kraju i da će biti gotovi do polovine avgusta, saopštio je Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

On je prilikom obilaska kanala, koji je deo šireg projekta zaštite od poplava, istakao da iako je svakome od nas važna epidemiološka sitiuacija, život mora da tece i komunalne službe da budu aktivne, kao i da projekti važni za razvoj opština moraju da se realizuju.

-Radovi na kanalu Kupinac faktički su pri kraju, preostalo je još nekoliko stotina metara da se kanal dužine 5,6 kilometara, odnosno investicija od oko 900.000 evra, završi. Suština je da se od 2014. radi rehabilitacija svih faktora važnih za bezbednost i zaštitu od poplava, a sve preventivne mere iz godine u godinu se unapređuju - rekao je on.

Radojičić je podsetio da su rekonstruisani svi nasipi, da je očišćeno korito reke Tamnave, kao i ušće Kolubare u Savu.

Kako je rekao, čitava konstrukcija kanala radi se kvalitetno i dodao da se razmišlja o uređenju pešačko-biciklističke staze uz kanal.

Za sam kanal Radojičić je dodao da je urađen radi izgradnje velike fabrike otpadnih voda, na čemu zajednički rade grad Beograd i opština Obrenovac.

-Imamo veliku parcelu od tri hektara namenjenu za buduću fabriku, koja će biti jedna od pet u Beogradu. Grad je obezbedio sredstva da se uradi eksproprijacija zemljišta kako bi se ovaj važan projekat dalje razvijao - rekao je Radojičić.

Zajedno sa Radojičićem završne radove obišli su predsednik opštine Obrenovac Milan Čučković i predstavnici grada i opštine.

#Obrenovac

#Zoran Radojičić

#kanal

#obliazak