AKTUELNO

Ministru odbrane i predsedniku Radne grupe za mešovite migracije, Aleksandru Vulinu, danas je uručeno priznanje "Čovek među ljudima'' Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Priznanje, koje se prvi put dodeljuje ličnosti koja nije pripadnik Komesarijata, ministru Vulinu uručio je komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić tokom obilaska Prihvatnog centra za migrante u Obrenovcu.

Vulin je istakao da je za njega velika čast što je dobio priznanje "Čovek među ljudima" i što je prvi koji je to priznanje dobio, a da nije pripadnik Komesarijata za izbeglice i migracije.

Cucić je istakao da je velika stvar kada godinama, malo, ali veoma opterećeno preduzeće kao što je Komesarijat za izbeglice, ima podršku čoveka koji bez obzira u kojoj je instituciji i dužnosti, ima dobar i pošten osećaj za to kako treba odgovoriti na nebrojene izazove u prethodnih nekoliko godina.

Cucić je rekao da je Vulin priznanje zaslužio svojim ukupnim delovanjem.

Posebno je istakao izuzetnu saradnju sa Ministarstvom odbrane, dodajući i da je malo jedinica u Vojsci Srbije sa kojima nisu sarađivali u prethodnom periodu.

"Postoje tri stvari koje nikad nisu osporili Srbiji, a jedna od njih za koju nam 'skidaju kapu' je upravljanje migrantskom krizom, a Aleksandar Vulin je predsednik te Radne grupe, što samo po sebi govori koliko i na koji način se posvetio i koliko je uspešan u tome", zaključio je Cucić, a navodi se u saopštenju.

#Aleksandar Vulin