AKTUELNO

Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, kao i Institut za reumatologiju, od danas izlaze iz kovid sistema, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i navodi da će se u naredna četiri dana u te dve zdravstvene ustanove obavljati dezinfekcija.

Posle sastanka sa direktorima kovid bolnica, Lončar je najavio da je u planu da iz kovid sistema uskoro izađe i Institut za ortopediju na Banjici. Lončar je naveo da će se Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, kao i Institut za reumatologiju, vratiti u normalan proces rada i da od danas neće više primati kovid pacijente. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar je rekao da u svim kovid bolnicima u celoj Srbiji ima dovoljno mesta. Lončar je naveo da je na današnjem sastanku dogovoreno da se polako vraća sistem u normalne tokove, odnosno u nonkovid bolnice. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

-Sledeći koji će ići u smanjenje kovid pozitivnih, odnosno koji će ostati bez tih pacijenta je Banjica, koja je neophodna za dalji rad i pokušavamo da sistem vratimo za potrebe koje su neophodne za sve pacijente - rekao je Lončar.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Arena nastavlja da radi, spremamo se za jesen 

Zdravstveni sistem se priprema za scenario na jesen i mora biti spreman na sve, istakao je Lončar i naveo da privremena bolnica za kovid pacijente u Beogradskoj areni nastavlja da radi, a da će se u naredne dve nedelje nastojati da se zdravstveni radnici odmore. 

-Pokušaćemo da zdravstvene radnike odmorimo, posebno iz unutrašnjosti koji su sada u Beogradu ili u nekim drugim bolnicama, da ih vratimo u njihove gradove i da oni pokušaju da iskoriste godišnje odmore i da se odmore - rekao je Lončar novinarima nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica. 

Poručio je i da nije vreme za opuštanje, te da svi treba da budu svesni da će maske dugo biti naša realnost i da ne smemo da se opustimo i "junačimo". 

-To je jedini način da funkcioniše i to se pokazalo kao dobro i da može da da rezultat. Maske, distanca i higijena... - naveo je ministar.

#Zlatibor Lončar

#bolnice

#kovid sistem