AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogodine noćas i sutra.

Tokom noći na severu, a sutra i u ostalim krajevima lokalno se očekuju kratkotrajne nepogode - obilni pljuskovi sa količinom kiše većom od 20 milimetara za kratko vreme, grmljavina, grad i olujni vetar.

Najavljena promena vremena već je tokom prepodneva stigla u Suboticu i i u Vojvodinu, gde su padali ili još padaju pljuskovi sa grmljavinom i jaka kiša.

Kiša, lokalni pljuskovi sa grmljavinom, kako je izdao najavu Republički hidrometeorološki zavod, u naredna dva sata mogući su i na području severnog i srednjeg Banata.

Prema prognozi vremena za sutra, u Srbiji će biti promenljivo oblačno i malo svežije, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno se očekuju vremenske nepogode sa gradom i obilnijim padavinama, uz slab vetar, promenljiv, pri nepogodama i olujni.

Jutarnja temperatura od 16 do 20 stepeni, najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

Foto: RHMZ

I u Beogradu će biti promenljivo oblačno i malo svežije, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim delovima grada očekuju se vremenske nepogode sa gradom i obilnijim padavinama.

Vetar će uglavnom biti slab, promenljiv, pri nepogodama i olujni.

Jutarnja temperatura oko 20, najviša dnevna oko 27 stepeni.

U nedelju će biti promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Posle podne i uveče prestanak padavina.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U ponedeljak i utorak u većini mesta pretežno sunčano. U ponedeljak ponegde u planinskim predelima, a u utorak na severu i zapadu, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Zatim promenljivo oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i malo svežije u odnosu na početak nedelje. Krajem perioda stabilizacija i toplije vreme.

#Beograd

#Nevreme

#Oluja

#Padavine

#RHMZ

#Srbija

#Upozorenje