AKTUELNO

Jutarnja temperatura od 5 do 10 stepeni, a najviša dnevna od 18 do 22 stepena.

Nakon suvog i toplog jutra, posle podne na severu zemlje, a kasnije i u ostalim krajevima, očekuje nas jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, tokom noći ka nedelji proširiće se i na ostale krajeve.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Vetar slab i umeren, istocni i jugoistočni, posle podne u skretanju na severni. Jutarnja temperatura od 5 do 10 stepeni, a najviša dnevna od 18 do 22 stepena.

U Beogradu promenljivo oblačno, tokom većeg dela dana suvo sa periodima sunčanog vremena. Krajem dana i uveče jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature. Vetar slab i umeren, jugoistočni, tokom noci u skretanju na severni. Jutarnja temperatura oko 10 a najviša dnevna oko 21 stepen.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Sutra se očekuje hladnije vreme sa kišom a za narednu nedelju meterolozi predviđaju obilne padavine pa čak i jutarnji mraz. Sutra će biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, na jugu i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a na visokim planinama i sa snegom. Posle podne u severnim, uveče i tokom noći i u centralnim krajevima predviđa se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Vetar umeren, povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 11, najvisa dnevna od 14 do 20 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

I u Beogradu će biti oblačno sa kišom i hladnije. Kasnije posle podne prestanak padavina a uveče i delimično razvedravanje.

Biometeorološka prognoza

Očekuje se pogoršanje biometeorološke situacije. U drugom delu dana naročit oprez se savetuje osobama sa srčanim, cerebrovaskularnim i respiratornim tegobama. Kod meteoropata su mogući razdražljivost, bolovi u mišićima i glavobolja. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

#Kiša

#Republički hidrometeorloški zavod

#Sunce

#Vreme

'