AKTUELNO

Ana Marija Janković iz Leskovca doživela je najgoru sudbinu, koja može zadesiti jednu majku. Nakon rođenja kćerkice, ona i muž Nenad dobili su sina Filipa koji se dva meseca nakon rođenja teško razboleo, a njihovi životi su se potpuno promenili.

„Najteža borba je ona kad se borite za život svog deteta, samo roditelji koji prilaze kroz istu mogu da razumeju sav naš bol, strepnju i patnju. Taj dan kad je sve počelo Filip je u krevetiću sav poplavio, u roku od 24 sata konstataovana mu je srčana mana i bio je operisan. To je bio ogroman šok, toliki da sam ja za Beograd otišla potpuno bosa, zaboravila sam da se obujem“, priseća se Ana Marija.

Sada četvorogogodišnji Filip je operisan, ali operacija nije dala stopostotne rezultate jer je njegovo srce slabo, sa saturacijom od 75, umesto onom normalnom, od 98 i 99, a roditelji nisu imali novca da mu kupe pumpu koja bi doturala srcu kiseonik. Da nesreća nikada ne dolazi sama, pokazalo se i na Filipovom primeru. Mališana je zadesilo još veće zlo – dobio je leuekemiju i trenutno je na lečenju u Beogradu, na kardiologiji u Tiršovoj ulici, gde je već počeo da prima hemioterapiju.

„Komisija kako bi odlučila o njegovom daljem lečenju, ali su mi naglasili da će najverovatnije morati u inostranstvo. Iz njihove reakcije vidim da za našeg Filipa ima nade, ali niko ne sme od lekara da tvrdi 100 posto da ima leka. Nama ostaje da se borimo. Moj suprug je za svo ovo vreme sa 90 spao na 60 kilograma“, kaže ova majka.

Čak i da ne odu u inostranstvo, ovim roditeljima je potrebna pomoć dobrih ljudi za kupovinu lekova jer su skupi i doplaćuju se, za pumpu, potreban mi je pampers za oboje dece, za mleko, za put.Ovu hrabru ženu nisu snašle samo te muke. Njena starija ćerka je imala problem s bubregom, pa je Ana Marija svom detetu donirala svoj bubreg.

„ Mi preživljavamo sa 40.000 dinara muževljeve plate. Do sada smo samo jednom dobili pomoć i to 60.000 dinara od grada Leskovca. Zato molim za pomoć jer nazad ne možemo a ispred nas je mogućnost da Filip ozdravi. Moramo da izlečimo Filipa“, vapi mlada majka.

Svi koji žele da pomognu Jankovićima u najtežoj životnoj borbi, mogu to učiniti uplatom na namenski račun u Poštanskoj štedionici - 200-12183935088

#Pomoć