AKTUELNO

Pastuović je komentarišući najnovije akcije sekte Biblijsko spasenje, čije je delovanje primećeno poslednjih dana u Beogradu, istakao za Novo jutro TV Pink, da u našoj zemlji ima više od 10.000 članova sekti, kao i mnogo ljudi koji su njihove žrtve, a da toga nisu ni svesni.

“Treba imati u vidu da je svaki član sekte u stvari žrtva koja misli da radi dobro delo, oni misle da to što čine nije ništa loše i samo žele da pomognu ljudima”, rekao je Pastuović.

Kako kaže, kada je u pitanju sekta Biblijsko spasenje, radi se o još jednoj u nizu na isti kalup, pseudohrišćanskoj sekti, nastaloj odvajanjem od matice hrišćanstva.

Foto: TV Pink Printscreen

“Oni međutim, tumače Bibliju na skroz drugačiji način, prilagođavajući svojim potrebama, ne bi li sebi pribavili imovinsku korist, naravno, protivpravno”, rekao je Pastuović. 

Bivši operativac Državne bezbednosti Božidar Spasić, ističe da u Srbiji ima mnogo pripadnika sekti, koji možda nisu ni svesni da su pod uticajem sekti.

“To je kao i mafija i izuzetno su povezani. Kod njih je najuticajniji šef i njegov je zadatak da oseti tačku pritiska i za to su izuzetno vešti. Udaraju na rubne delove gradova i sela, ali i na kategorije stanovništva koji su podložni takvim verovanjima”, rekao je Spasić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, sekta je grupacija koja određuje način kako da upropasti ljude, a često i do smrti.

“Veoma često se završavaju članstva u sektama tragično”, rekao je Spasić.

Pastuović je rekao da su mnoge obaveštajne službe nekada ubacivale sekte.

Dodaje da su veoma talentovani ali i da su obučeni za stvari koje rade.

Spasić dodaje da je neverovatna finansijska moć sekti, ističe da su međunarodno povezani i da ne može niko da pretpostavi koliko su bogat instrument.

“Oni udaraju i na decu i mlađe ljude i kod njih stvara određene situacije, gde se često meša i religija. Veoma su lukavi igrači, obučeni su”, rekao je Spasić.

#sekte