AKTUELNO

Maksimalna dnevna temperatura u pojedinim mestima iznosiće 30 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će pre podne biti pretežno sunčano vreme, posle podne promenljivo i toplo, ponegde s kratkotrajnom kišom i pljuskovima uz mogućnost grmljavine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren južni i jugozapadni vetar koji će na jugu Banata pre podne, a u planinskim predelima posle podne povremeno biti jak.

Jutarnja temperatura će se kretati od osam stepeni po kotlinama jugozapadne i južne Srbije do 20 stepeni na jugu Banata, najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

I u Beogradu će pre podne biti pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno i toplo, na širem području je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, posle podne u slabljenju i skretanju na jugozapadni.

Jutarnja temperatura od 13 do 18, najviša dnevna oko 29 stepeni.

Do petka će se zadržati promenljivo oblačno i toplo vreme sa najvišom temperaturom od 27 do 30 stepeni i redjom pojavom kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u centralnim, zapadnim i južnim krajevima.

Tokom vikenda i početkom naredne sedmice biće hladnije, pretežno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza:

Biometeorološke prilike mogu nepovoljno da utiču na hroničnebolesnike. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući glavobolja i pospanost.

#RHMZ

#Vremenska prognoza