AKTUELNO

Naša vojska se priprema za veliku vežbu "Sadejstvo 2020".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, koji u rejonu Vojnog kompleksa „Pasuljanske livade“ izvode gađanje iz vazduhoplova, pripremajući se za vežbu sa bojevim gađanjem „Sadejstvo 2020“, koja će biti održana u oktobru na Pešteru.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da su naši MIG-ovi danas prvi put nakon 20 godina ispalili raketu vazduh-zemlja i da vojni piloti posle više decenija imaju priliku da realizuju bojevo gađanje.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

"Pripremamo se za veliku vežbu „Sadejstvo 2020“ gde ćemo pokazati sve novo što smo usvojili. Pokazaćemo jednu novu Vojsku Srbije koja je u stanju da ispuni baš svaki zadatak", najavio je Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić objašnjava da su danas izvedena bojeva dejstva avijacije avionima MiG-29, G-4 i Orao po ciljevima na zemlji.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

"Ovim gađanjem smo praktično potvrdili da je avijacija spremna za sledeću fazu uvežbavanja koja će početi iduće nedelje u sklopu završnih priprema za vežbu „Sadejstvo 2020", rekao je pukovnik Krnjajić.

#Aleksandar Vulin

#Bojevo gađanje

#Milan Mojsilović

#Vojska Srbije

#pasuljanske livade