AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policijskoj profesiji vraćeno dostojanstvo, a dokaz tome je, kaže, što se svake godine sve više mladih odlučuje da posvete život toj teškoj profesiji.

Na svečanoj promociji 23. i 24. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku u Nastavnom centru "Makiš", Stefanović je poželeo budućim pripadnicima policije da taj posao rade još bolje, kao bi nadmašili uspehe njihovih starijih kolega koji su lestivcu postavili visoko.

"Kada pogledam ove redove devojaka i momaka u plavoj uniformi i kada pogledam njihove kolege koji svakog dana rade na ulicama Srbije i štite bezbednost zemlje, prva reč koja mi padne na um je poverenje. Poverenje u ljude koji su odlučili da posvete svoje živote ovoj teškoj profesiji", rekao je Stefanović.

Navode da će polaznici kroz svoju profesiju videti puno patnje i muka, kako bi građani imali stabilnu zemlju.

"Hvala što ste odabrali da služite svom narodu", poručio je Stefanović polaznicima.

Kazao im je i da ukoliko svoj posao budu radili dobro da će doživeti poseban osećaj da su pomogli drugima, a starije kolege, ističe, da za taj osećaj kažu da se "ne može opisati i zameniti".

Istakao je da je danas vraćeno dostojanstvo policijskoj profesiji i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je, kaže, uvek pružao i pruža podršku policiji u borbi protiv organizovanog kriminala, opremanjem policije, povećanjem plata i povoljnim uslovima za kupovinu stanova.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

"Policiju čine oni koji bezrezervno vole svoju Srbiju i koji bez straha ulaze u poplave, požare i koji se ne boje da se uhvate u koštac sa okorelim kriminalcima i da bezuslovno brane Srbije", rekao je Stefanović.

Navodi da policajci imaju i energije da podučavaju decu u školama kako da ona budu sigurna i bezbedna.

"Oni su tu da dan bude miran i normalan i bezbednosno dosadan kako ljudi u policiji najviše vole da kažu", istakao je Stefanović.

Ukazao je da mladi polazinci odabirom ove profesije pokazuju ljubav prema Srbiji, dok im narod, ističe, uzvraća poverenjem u policiju.

Stefanović kaže da sve više mladih želi da stupi u policiji i izneo podatak da je na prethodnom konkursu za 1.060 polaznika javilo 6.000.

Poželeo je polaznicima da budu dobri policajci, da ponosno nose uniformu i da se ponose plavom bojom i zastavnom Srbije na uniformi.

"Učinite nas ponosnim, kao što sam ja danas ponosan na vas, kao i vaše roditelje", rekao je Stefanović.

#Makiš

#Nebojša Stefanović

#Policija