AKTUELNO

Vojska Srbije praznuje 23. april u znak sećanja na taj dan 1815. godine, kada je odlučeno da se podigne Drugi srpski ustanak za oslobođenje Srbije od Osmanskog carstva, što je kasnije omogućilo stvaranje moderne srpske države i vojske.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) general Ljubiša Diković sa saradnicima položio je danas, povodom Dana vojske, venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- S ponosom se sećamo hrabrih ustanika koji su 1815. godine trasirali slobodarski put srpskog naroda i proslavili njegove slobodarske tradicije. S posebnim poštovanjem prema oslobodiocima u Drugom srpskom ustanku, pripadnici VS obeležavaju svoj dan, ponosni na dela predaka. Za modernu srpsku državu i snažnu Vojsku Srbije - upisao je Diković u Spomen-knjigu.

Vučić čestitao Dan vojske

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Zoranu Đorđeviću, načelniku Generalštaba VS generalu Ljubiši Dikoviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.- Čast mi je da Vam čestitam Vaš dan, Dan Vojske Srbije. Svakodnevnim zalaganjem u vremenu punog izazova, činite da se dičimo rezultatima postignutim u svim segmentima sistema odbrane. Svojom požrtvovanošću i visokim profesionalizmom doprinosite stabilnosti Srbije i njenom ugledu u svetu, pravdajući veliko poverenje koje narod ima u vas. Uveren sam da ćete i ubuduće s ponosom i profesionalno obavljati svoje zadatke - navodi se u čestitki premijera Vučića povodom Dana Vojske Srbije.

U delegaciji sa Dikovićem na Avali su bili i komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general - major Ranko Živak i ;načelnik Uprave za logistiku brigadni general Željko Ninković.

#Aleksandar Vučić

#Ljubiša Diković

#Spomenik

#Vojska

'