AKTUELNO

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić posetio je polaznike Predškolske ustanove “Majski cvet“ povodom Dečje nedelje.

Poseta predškolaca je deo programa Dečje nedelje, u cilju bližeg upoznavanja sa lokalnom samoupravom i dobijanja odgovora na mnogobrojna pitanja. Zbog epidemiološke situacije, deca su predstavnike opštine dočekala u svojim grupama. Od ove godine, oni uživaju i u fiskulturnoj sali koju su dobili u okviru izgradnje novog objekta u ustanovi u Velikom Gradištu.

Foto: Opština Veliko Gradište

U ovoj radnoj godini upisano je 111 pretškolaca. Njih 67 je u Velikom Gradištu raspoređeno u tri grupe: “Neven“, “Bubamara“ i “Pinokio“.

Foto: Opština Veliko Gradište

Direktorka Predškolske ustanove, Slavica Janković, pokazala je gostima, kako funkcioniše dnevni boravak dece i pretstavila ovogodišnji program Dečje nedelje, pod sloganom “Podeljena sreća dva puta je veća!“. Tim povodom, zaposleni u ovoj ustanovi, zajedno sa pretškolskom decom, realizuju brojna dešavanja u cilju promovisanja dečijih prava, potreba i pružanja podrške svakom detetu. 

Foto: Opština Veliko Gradište

Kako u vrtiću kažu, posebno su ponosni na humanitarnu akciju koju su pokrenuli u saradnji sa Magičnom poštom Srbije, u cilju prikupljanja i doniranja potrebnih sredstava za život i rad deci koja su na bilo koji način ugrožena i potrebna im je pomoć i podrška.

Foto: Opština Veliko Gradište

Ovi predškolci će obradovati 20 vršnjaka garederobom, hranom i igračkama koje deca vole i koje su im potrebne. Njihovi roditelji su se rado odazvali akciji i time su još jednom svi zajedno pokazali da su jedna velika porodica i da brinu jedni o drugima, donoseći osmehe na lica dece kojoj su pomogli.

Pored stalne podrške koju opština pruža Predškolskoj ustanovi, predsednik Opštine je mališanima centralne ustanove i područnih odeljenja na poklon doneo čokolade i sokiće, a oni su mu uzvratili maštovito izrađenom sveskom “Moj grad“ u kojoj su predstavili svoje želje i viziju voljenog grada.

#Dečija nedelja

#Veliko Gradište